Instroomgroep

 

 

Update van het nieuws uit de instroomgroep (april 2019)

De groep is gestaag gegroeid in de afgelopen periode. Momenteel zitten er 25 leerlingen in en er komen er nog vier bij. Vanaf juni blijft dit aantal zo. Het is voor alle partijen niet prettig om nog groter te ‘groeien’. Daar doen we niemand een plezier mee.

Omdat de groei zo rustig is opgebouwd hadden de kinderen alle tijd om te wennen. De ‘oudsten’ konden de instromers helpen wennen of even op weg helpen. Dat liep eigenlijk vanaf het begin al goed en alle kinderen zijn nu prima gewend.

Super leuk zijn de speelhuisjes op de gang. Meneer Jaap, de superklusser van onze schoolvereniging, heeft in de vakanties zijn uiterste best gedaan op het fabriceren van de houten huisjes. Prachtig hout en mooi afgebakend om uitdagende hoeken te maken. En die hoeken mogen er zijn. Zo hadden we al een heus restaurant met keuken, spoelkeuken en bakkerij. Daarvoor leek er wel een afdeling van het Meander ziekenhuis te staan met apotheek, wachtkamer en onderzoekstafel. En nu werken we over het thema vervoer en verkeer.

De komende periode is divers met Pasen, Koningsdag, het thema vervoer/verkeer en de meivakantie. Met elkaar genieten we van alles!

 

September/oktober 2018

Nu we al een paar weken aan het werk zijn in de instroomgroep, wordt het tijd om iets van ons te laten horen en zien.We hebben de afgelopen periode kennis gemaakt met elkaar en allerlei afspraken gemaakt. We vormen met elkaar een groep! Zo weten we nu hoe we op een goede manier met elkaar omgaan, hoe we in de klas met een schaar en onze stoel lopen en er zijn nog veel meer regeltjes die we toepassen.

In augustus zijn we met twaalf leerlingen gestart en vanaf de herfstvakantie stromen er elke maand wat kinderen in. Deze nieuwe kinderen komen ook al wat dagdelen wennen en omdat de huidige groep al zo goed gewend is, kunnen zij de ‘starters’ prima wegwijs maken.

Bij de spelinloop maakten we al kennis met allerlei spelletjes en materialen waar we mee kunnen spelen. Natuurlijk leren wij genoeg tijdens het spelen. We leren tellen, begrippen zoals zwaar en licht, vormen en nog veel meer. Tijd om te knutselen en te spelen in de verschillende hoeken is er ook genoeg.

Bij het buiten spelen ontdekken we ook heel veel. Niet alleen het bewegen is belangrijk, maar ook bij het spelen in de zandbak wordt er veel ontdekt: steeds liep het water weg in de gegraven gracht. De kinderen kwamen zelf met de oplossing om plastic te gebruiken en nu stroomt het water prima in de door hen zelf vervaardigde gracht.