Instroomgroep

De start van onze instroomgroep is rustig verlopen. Wat wil je ook met maar zes leerlingen. Gelukkig kwam Manille onverwachts over van een andere school, dus werd ons aantal uitgebreid naar maar liefst zeven… Het afscheid ’s morgens verliep zonder noemenswaardige tranen en de kinderen voelden zich meteen al op hun gemak.

Ook het continurooster en dan met name het lange samenzijn voor de allerjongsten verliep prima. Stiekem had ik daar wel een beetje tegen op gekeken, maar de dag was super snel voorbij. Het samen eten verliep prima en de kinderen konden in alle rust hun meegebrachte lunchtrommeltje leeg eten. Wat wel helpt is de absolute rust tijdens het eten. Dat bevordert het dooreten en die rust hebben we allemaal (ook de juf) gewoon nodig. We maken gebruik van een timetimer. Dat is een soort klok in de vorm van een afbeelding die terugloopt. Favoriet zijn momenteel boterhammen die langzaam worden opgegeten. De timetimer staat nu al ingesteld op twaalf minuten! Langer hoeft echt niet.

Deze maand stromen drie nieuwe leerlingen in. Zij komen vooraf al twee dagen wennen. Zo groeit onze groep steeds maar door en eindigen we in mei 2020 ruim boven de twintig leerlingen.

Momenteel zijn wij bezig met knutselen voor Gezin-School-Kerk. Het thema ‘op reis’ staat centraal en past ook bij het thema van de kinderboekenweek. Via de Parro worden er regelmatig foto’s gestuurd en kunnen we allemaal meegenieten van de werkzaamheden in de groep.

Tot een volgende keer!

Hartelijke groeten van: Mirre, Eva B., Manille, Mitchell, Fenne, Hugo, Liv en juf Lianne