4 augustus 2016

Groep 3

Deze pagina wordt eind augustus 2022 geüpdatet.

Van harte welkom op de groepspagina van groep 3!

Hier volgt wat praktische informatie:
Wij zijn met 23 leerlingen in groep 3. De gehele week staat juf Maralie voor de groep. Op donderdag gaan wij om 112:30 – 13:15 naar de gym. Via de nieuwsbrief worden de ouders op de hoogte gehouden over waar wij aan werken op dat moment in groep 3. Mochten er nog vragen zijn mag u altijd mailen naar maralie@pcbdevlucht.nl of een bericht via Parro sturen.

Sommige leerlingen vinden het fijn om thuis te oefenen voor het lezen en rekenen. Iedere leerling heeft een thuisinlog voor Veilig Leren Lezen. Daarnaast krijgt iedere leerling per kern een kopie mee om te oefenen met het lezen. Het maken van leeskilometers is erg belangrijk voor het leesproces van uw kind. Op de website van Zwijsen kunt u tips vinden voor de ouder op het gebied van lezen: https://www.zwijsen.nl/inspiratie-voor/ouders/. Wanneer u met rekenen wilt oefenen kunt u in de nieuwsbrief de tips voor thuis vinden die aansluiten bij het blok waar wij aan werken.

 

 

 

 

 

 

 

Naast het werken (rekenen, lezen, spelling, schrijven, etc.) maken we in groep 3 ook ruimte om te spelen. zo kiezen we nog via het kiesbord en spelen we buiten. Daarnaast gaan we dit jaar (21/22) beginnen aan thematisch werken in groep 3. Dit houdt in dat we 2 middagen in de week over een thema gaan werken. Over dit thema werken wij dan van vakantie tot vakantie.