31 augustus 2016

Stage op de Vlucht

100_2649Onze school werkt onder andere samen met de Marnix Academie te Utrecht waarvan wij een partnerschool zijn. Jaarlijks lopen er van hen uit studenten stage bij ons voor hun opleiding tot leraar basisonderwijs. Eerste, tweede en derdejaars studenten lopen één of twee dagen per week hun stage bij ons.

Vierdejaars studenten komen een jaar lang twee dagen per week als leraar in opleiding (LIO) bij ons werken. Zie info hieronder.

Vanuit het MBO kunnen er bij ons ook onderwijsassistenten stagelopen. We kunnen hen inzetten als extra ondersteuning binnen de groepen. Deze aanvragen bekijken wij per schooljaar. Ook is er de mogelijkheid dat leerlingen vanuit het voortgezet onderwijs een korte maatschappelijke stage doorbrengen.

Omdat het opleiden van studenten steeds meer op de scholen zelf gaat plaatsvinden hebben wij hiervoor een schoolopleider, namelijk Sylvia Dijs. Wil je stage komen lopen, dan kun je met haar contact opnemen met Sylvia via 033 298 2204.

Leraar In Opleiding (LIO)


Wij zijn op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste LIO-stagiaires!

Sinds augustus 2009 zijn wij als partnerscholen verbonden aan de CHE te Ede en de Marnix Academie te Utrecht. Bij plaatsing van studenten hebben deze studenten voorrang.
De ervaring leert dat niet alle LIO-plaatsen altijd ingevuld kunnen worden, dus ook andere LIO-stagiaires kunnen reageren. De basisschool, de startdatum en de werkdagen worden in overleg met elkaar bepaald.
Indien je een voorkeur hebt voor één van de bovenstaande basisscholen, mag je die natuurlijk kenbaar maken.
LIO-stagiaires worden uitbetaald als onderwijsassistent. Wij hanteren een speciale procedure voor de benoeming van een LIO-stagiaire (De Marnix Academie hanteert i.p.v. LIO de term ‘Praktijkleren’).

Indien je geïnteresseerd bent om bij ons je LIO af te ronden, kijk dan voor meer informatie bij Scholengroep Wijzer.

Scholengroep Wijzer
Postbus 100
3750 GC  Bunschoten
t.a.v Jannie van Halteren