24 augustus 2018

Groep 0/1

WELKOM OP DE PAGINA VAN DE INSTROOMGROEP!

Nu we al een paar weken aan het werk zijn in de instroomgroep, wordt het tijd om iets van ons te laten horen en zien. We hebben de afgelopen periode kennis gemaakt met elkaar en allerlei afspraken gemaakt. We vormen met elkaar een groep!  Zo weten we nu hoe we op een goede manier met elkaar omgaan, hoe we in de klas met een schaar en onze stoel lopen en er zijn nog veel meer regeltjes die we toepassen.

In augustus zijn we met twaalf leerlingen gestart en vanaf de herfstvakantie stromen er elke maand wat kinderen in. Deze nieuwe kinderen komen ook al wat dagdelen wennen en omdat de huidige groep al zo goed gewend is, kunnen zij de ‘starters’ prima wegwijs maken.

Bij de spelinloop maakten we al kennis met allerlei spelletjes en materialen waar we mee kunnen spelen. Natuurlijk leren wij genoeg tijdens het spelen. We leren tellen, begrippen zoals zwaar en licht, vormen en nog veel meer. Tijd om te knutselen en te spelen in de verschillende hoeken is er ook genoeg.

Ook bij het buiten spelen ontdekken we heel veel. Niet alleen het bewegen is belangrijk, maar ook bij het spelen in de zandbak wordt er veel ontdekt: steeds liep het water weg in de gegraven geul. De kinderen kwamen zelf met de oplossing om plastic te gebruiken en nu stroomt het water prima in de door hen zelf vervaardigde gracht.

Met elkaar hebben wij het prima naar ons zin en wij hebben zin in het schooljaar!

Hartelijke groet van alle kinderen, juf Joanne, meester Wim Jan en juf Lianne