23 augustus 2016

Chromebooks

Sinds het schooljaar 2014/2015 hebben we op onze school de beschikking over Chromebooks. We begonnen met 15 Chromebooks, maar dat zijn er in de loop van de jaren wel wat meer geworden. We hebben nu de beschikking over ongeveer 150 Chromebooks en vanaf 2018/2019 ook 13 tablets voor de groepen 1 en 2. Ze worden voor veel verschillende zaken gebruikt: Methodesoftware, boekverslagen, werken in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties enz.

Chromebookkasten
We hebben niet alleen 150 Chromebooks in de school staan, maar ook 4 speciale kasten waarin de chromebooks geplaatst worden, zodat ze allemaal tegelijkertijd opgeladen kunnen worden. Aangezien we dit aan het eind van de schooldag doen, zijn de volgende dag alle Chromebooks weer de hele dag beschikbaar.


Groep 3 t/m 8
In de groepen 3 t/m 8 worden de Chromebooks elke dag gebruikt door de leerlingen. De kinderen hebben allemaal een eigen e-mailadres gekregen. Hierdoor hebben ze toegang tot hun eigen opslagruimte.

Omdat we werken met Google SUITS kunnen de kinderen ook thuis binnen deze zelfde omgeving werken.
Kinderen kunnen ook documenten/presentaties met elkaar delen, zodat het nog makkelijker is om bepaalde opdrachten samen uit te voeren.
Binnen het Circuitonderwijs wordt er altijd gebruik gemaakt van de Chromebooks.

Onderbouw
In groep 1 en 2 werken met de kinderen meestal met tablets, maar ze kunnen ook de Chromebooks gebruiken. Ook zij maken gebruik van webbased software. Ook zij hebben al een eigen e-mailadres en omgeving, maar werken daar nog niet mee.