23 augustus 2016

Chromebooks

Sinds het schooljaar 2014/2015 hebben we op onze school de beschikking over Chromebooks. We begonnen met 15 Chromebooks, maar dat zijn er in de loop van de jaren wel wat meer geworden. We hebben ondertussen de beschikking over bijna voldoende chromebooks voor alle leerlingen vanaf groep 3. Vanaf 2018/2019 hebben we ook de beschikking over een aantal tablets voor de groepen 1 en 2. Ze worden voor veel verschillende zaken gebruikt: Methodesoftware, boekverslagen, werken in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties enz.

Groep 3 t/m 8


In de groepen 3 t/m 8 worden de Chromebooks elke dag gebruikt door de leerlingen. De kinderen hebben allemaal een eigen e-mailadres gekregen. Hierdoor hebben ze toegang tot hun eigen opslagruimte. We werken met Cloudwise, waardoor de kinderen kunnen inloggen op ’tegeltjes’ voor alle programma’s waar zij gebruik van moeten maken.
Omdat we werken met Google en Cloudwise werken, kunnen de kinderen ook thuis binnen deze zelfde omgeving werken. Kinderen kunnen ook documenten/presentaties met elkaar delen, zodat het nog makkelijker is om bepaalde opdrachten samen uit te voeren. Binnen het Circuitonderwijs wordt er altijd gebruik gemaakt van de Chromebooks.

Onderbouw


In groep 1 en 2 werken de kinderen meestal met tablets.  Ook zij maken gebruik van webbased software. Ook zij hebben al een eigen e-mailadres en omgeving, maar werken daar nog niet mee.