Chromebooks

Sinds het schooljaar 2017-2018 hebben we op onze school de beschikking over +/- 90 Chromebooks. Deze worden voor veel verschillende zaken gebruikt: Methodesoftware, boekverslagen, werken in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties enz.

Chromebookkasten
We hebben niet alleen 90 Chromebooks aangeschaft, maar ook 3 kasten erbij gedaan. In deze kasten kunnen de chromebooks geplaatst worden, zodat ze allemaal tegelijkertijd opgeladen kunnen worden. Aangezien we dit aan het eind van de schooldag doen, zijn de volgende dag alle Chromebooks weer de hele dag beschikbaar.


Groep 4 t/m 8
In de groepen 4 t/m 8 worden de Cromebooks elke dag gebruikt door de leerlingen. De kinderen hebben allemaal een eigen e-mailadres gekregen. Hierdoor hebben ze toegang tot hun eigen opslagruimte en diverse apps.

Omdat we werken met Google SUITS kunnen de kinderen ook thuis binnen deze zelfde omgeving werken.
Kinderen kunnen ook documenten/presentaties met elkaar delen, zodat het nog makkelijker is om bepaalde opdrachten samen uit te voeren.
Binnen het Circuitonderwijs wordt er altijd gebruik gemaakt van de Chromebooks.

Onderbouw
Ook groep 1 t/m 3 werken met de Chromebooks. Ook zij maken gebruik van webbased software. (Programma’s die over het internet werken.) Hierdoor worden de Chromebooks ingezet om bepaalde stof te oefenen. Zij hebben nog geen eigen e-mailadres en omgeving, maar werken alleen online.