Instroomgroep

Nu we al een paar weken aan het werk zijn in de instroomgroep, wordt het tijd om iets van ons te laten horen en zien.
De afgelopen periode hebben we kennis gemaakt met elkaar en allerlei afspraken gemaakt. We vormen met elkaar een groep!

Zo weten we hoe we op een goede manier met elkaar omgaan, hoe we met onze stoel en een schaar lopen en zo zijn er nog veel meer regeltjes die we toepassen.

Eind augustus zijn we met twaalf leerlingen gestart en vanaf de herfstvakantie stromen er elke maand kinderen in. De nieuwe kinderen komen ook al enkele dagdelen wennen en omdat de huidige groep al zo goed gewend is, kunnen zij de ‘starters’ prima wegwijs maken.

Bij de spelinloop maakten we al kennis met allerlei spelletjes en materialen waar we mee kunnen spelen. Natuurlijk leren wij genoeg tijdens het spelen: we leren tellen, begrippen zoals zwaar/licht, vormen en nog veel meer. Tijd om te knutselen en te spelen in de verschillende hoeken is er ook genoeg.

Bij het buiten spelen ontdekken we ook heel veel. Niet alleen het bewegen is belangrijk, maar ook bij bijvoorbeeld het spelen in de zandbak wordt er veel ontdekt: steeds liep het water weg in de gegraven geul. De kinderen kwamen toen zelf met de oplossing om plastic te gebruiken en nu stroomt het water prima in de door hen zelf vervaardigde gracht. Dit is nu ontdekkend leren.

Met elkaar gaan we vast een fijn schooljaar beleven!

Hartelijke groet van juf Joanne en juf Lianne