Instroomgroep

De groep wordt steeds groter en werken over het thema  ‘De winter’.

Na de Kerstvakantie is de groep met Ava-Minou en Jeremy er bij gegroeid tot 14 leerlingen. Fijn om de nieuwe kinderen langzaam aan de al bestaande groep te laten wennen en andersom natuurlijk ook. Het leren knippen en plakken kan zo bijna individueel worden aangeleerd en ook de groepsregels en afspraken worden eigen gemaakt.

Over het thema ‘De Winter’ zijn we druk aan het werk. De eerste weken was het vooral gericht op de vogels. Omdat wij (bijna) allemaal in de vogelbuurt wonen, zijn de vogelstraatnamen opgezocht. Vooral de Plevier was favoriet (met de meeste bewoners van onze groep). En laat dat nu toch echt een verzamelnaam zijn. De juf heeft dit  nog nagevraagd bij vogelteller en fotograaf Wim Smeets. De Putter vonden wij (qua uiterlijk) de mooiste vogel. Het roodborstje was het meest bekend. Maar dat komt vast door het bekende liedje…

Kijk maar eens op de geplaatste foto’s over het thema . We hebben een vogelhuisje geknutseld en geplakt. Ook hebben we het over winterkleding gehad en daar mochten wij twee wanten precies hetzelfde inkleuren. Dat was nog best lastig.

 

    

 

Nieuws uit de instroomgroep.

Na een goede start in een groep van slechts acht kleuters, wordt de groep nu langzamerhand wat groter. In oktober stroomden drie kleuters in en volgende maand verwelkomen wij Fenna. Dan is het voor de Kerstvakantie even gedaan met de nieuwkomers.

Het werkt erg prettig in zo’n kleine groep en de regels/afspraken worden heel goed geoefend en nagekomen. Ook de instructie aan de tafel tijdens het circuit is duidelijk en de kinderen kunnen door de weinige afleiding geconcentreerd alles volgen. Doordat de groep die vanaf de start aanwezig is alles al zo goed weet en kan, fungeren zij vaak als een soort buddy voor de instromers. Het mes snijdt dus aan twee kanten!