Groep 5

Welkom op de site van groep 5!
Op deze pagina vermelden we elke week de belangrijkste dingen (wie op welke dag werkt, wanneer zwemmen, sport, excursies, toetsen enz).

week 21

maandag: vrije dag (2e pinksterdag)
dinsdag: vrije dag (studiedag leerkrachten)
woensdag: juf Lammie
donderdag: juf Lammie; stagejuf Annelie; sporten; toets natuurzaken
vrijdag: sportdag  (zie Vluchtpost)

 Tafels/ Klokkijken:

Willen jullie thuis aandacht blijven geven aan de tafels?
Er wordt regelmatig een ‘tafeldictee’ gegeven op school. De kinderen komen er op deze manier achter welke tafel nog niet vlot genoeg beheerst wordt.
Ook zijn ze bezig met oefeningen op het chromebook: ze weten welke tafels ze nog moeten oefenen om de tempotoets voldoende te scoren. Dit gaat steeds beter!

Hetzelfde geldt voor klokkijken
Tip:
Vraag regelmatig hoe laat het is.
Dan ook even de digitale tijd laten noemen.

Info sportdag
In groep 5 krijgen de kinderen voor het eerst te maken met het middagprogramma: matbal, voetbal- en tafeltennis. (Met de estafette waren ze al bekend).
In de groep hebben we teams gemaakt.

Matbal: Er is gevraagd wie mee zou willen doen en alle liefhebbers konden een plekje krijgen in het team. Aleida (moeder van Lieke) en Sylvia (moeder van Imke) coachen onze ‘meiden’. Er doen zelfs een paar meisjes uit onze groep  mee met het  team van groep 6: daar hadden ze er te weinig.

Estafette: In de sporthal is door meester Jelle gekeken wie er heel snel kon rennen. Uit dit rijtje namen is een keuze gemaakt. Juf Lianne gaat oefenen met de estafetteploeg.

Voetbal: In de groep is gevraagd wie er op voetbal zit om de simpele reden dat deze jongens alle spelregels goed onder de knie hebben. Natuurlijk wordt ook bekeken of dat allemaal een beetje klopt en of er ook andere jongens zijn die best goed in voetballen zijn en mee willen doen.  Ronald (vader van Jari) gaat de jongens coachen.

Tafeltennis: Voor het eerst wordt er dit jaar een tafeltennistoernooi georganiseerd. Kinderen die daar aan mee willen doen, konden zich opgeven. In de eerste plaats is dit toernooi bedoeld voor de kinderen die niet meedoen aan matbal, voetbal- en estafette. We beschouwen dit niet als een ‘aanhangsel’ van de sportdag, maar als een serieuze poging om alle kinderen mee te laten doen. We gaan ook oefenen voor dit toernooitje. Dit kan gewoon op het schoolplein. Als er onder de ouders een ‘deskundige’ op dit gebied is die een paar keer met ons team kan oefenen, dan graag!

Dan blijven er toch nog een paar kinderen over die nergens aan mee doen tijdens het middagprogramma. In onze groep zijn dat kinderen die echt niet willen. Maar zij zitten weer in de ‘spandoekclub’: ze hebben de leiding over het maken van spandoeken, want ook die zijn natuurlijk nodig op de sportdag! Op deze manier is heel groep 5 betrokken bij deze leuke en sportieve dag.

We hadden deze info wat eerder door moeten geven; onze excuses hiervoor.
Wel heel fijn dat onze groep tevreden is met hoe het gegaan is en dat ze er allemaal zin in hebben!

 

 

 

De woorden van thema 1 t/m 8:

ws-thema-1-gr-5
ws-thema-2-gr-5
ws-thema-3-gr5
ws-thema-4-gr5
ws-thema-5-gr5
ws-thema-6-gr-5
ws-thema-7-gr5
ws-thema-8-gr5